Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκεντρωμένο υλικό για κατέβασμα με ένα κλικ για την e-me ανά τάξη (5)

Συνεχίζουμε με το 5ο μέρος των εργασιών για την εκπαιδευτική πλατφόρμα της e-me.

Στα παρακάτω  links θα βρείτε εργασίες για την εκπαιδευτική πλατφόρμα της e-me, φτιαγμένες με τα αντικείμενα του e-me content και διαθέσιμες για να τις κατεβάσετε όλες μαζί, συγκεντρωμένες ανά τάξη και κατηγοριοποιημένες ανά μάθημα. Στο συγκεκριμένο πακέτο έχουν προστεθεί εργασίες για τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, την Πληροφορική, το Τμήμα Ένταξης αλλά και λίγες εργασίες για τη Β/θμια Εκπαίδευση.
Τα αρχεία που θα κατεβάσετε έχουν επέκταση .rar, είναι δηλαδή συμπιεσμένα και θα πρέπει να τα αποσυμπιέσετε με κάποιο πρόγραμμα αποσυμπίεσης όπως winrar, winzip, 7zip...
Να επαναλάβω πως κάποιες από τις εργασίες είναι δικές μου, οι περισσότερες είναι άλλων συναδέλφων (δείτε σχετική λίστα) κι εκεί ας αποδοθούν όλες οι ευχαριστίες που τις έφτιαξαν και τις μοιράστηκαν μαζί μας. 
ΠΡΟΣΟΧΗ 1: Για να τις χρησιμοποιήσετε στις κυψέλες σας δείτε το 1ο βίντεο που σας παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης. 
ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Στο 2ο βίντεο που θα το βρείτε κι αυτό στο τέλος της ανάρτησης περιγράφεται η διαδικασία με την οποία μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις εργασίες από το περιβάλλον της e-me στα μαθήματά μας στο eclass αλλά και σε ιστολόγια τύπου blogspot, wordpress, Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
ΠΡΟΣΟΧΗ 3: Όλα τα βίντεο που αφορούν τη διαχείριση και το ασκησιολόγιο των δύο εκπαιδευτικών πλατφορμών αλλά και άλλα εκπαιδευτικά tutorials μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μου στο youtube και πιο συγκεκριμένα στους παρακάτω συνδέσμους:

Για eclass
Για e-me
Για άλλα εκπαιδευτικά tutorials
Για LearningApps
Για Liveworksheets
Για Microsoft Sway
Για Microsoft Forms
Για Microsoft Word
Για PDF X-Change Pro
Για Gmail και Webmail του sch.gr



Τα links των εργασιών


ΟΔΗΓΙΕΣ: Στο παράθυρο λήψης για το υλικό των τάξεων πατάμε download anyway. Η προειδοποίηση έγκειται στο γεγονός πως το μέγεθος των αρχείων είναι μεγάλο και δεν μπορεί η google να τα σαρώσει για ιούς. Φυσικά θέμα ύπαρξης ιών δεν υπάρχει. Στο παράθυρο λήψης για τις εργασίες για την Πληροφορική θα πατήσετε πάνω αριστερά το εικονίδιο της λήψης.


5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας. Σας παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε στο εξής:δημιούργησα μια άσκηση με θέμα τον εκατομμυριούχο που περιλαμβάνει 24 ερωτήσεις, αλλά στο παιχνίδι δε μου τις εμφανίζει όλες. Τι μπορώ να κάνω γι΄αυτό. Επίσης. πώς μπορώ να διαγράψω μία ερώτηση; Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Η εφαρμογή "Ο εκατομμυριούχος" έχει 6 ομάδες ερωτήσεων με βάση τον βαθμό δυσκολίας. Στην κάθε ομάδα το maximum ερωτήσεων που μπορούμε να προσθέσουμε είναι 10, επομένως ο μεγαλύτερος αριθμός ερωτήσεων που μπορούμε να βάλουμε ανέρχεται στις 60. Τώρα στο παιχνίδι απαντάμε σε 6 ερωτήσεις κάθε φορά που τις επιλέγει τυχαία η εφαρμογή (1 από κάθε κατηγορία δυσκολίας), επομένως σωστά δε σου τις εμφανίζει όλες. Τράπεζα ερωτήσεων δηλαδή δημιουργούμε από τις οποίες αντλεί η εφαρμογή. Τώρα για το πώς διαγράφουμε. Σε κάθε ερώτηση υπάρχει ένα εικονίδιο διαγραφής (κάδος)μπροστά από την εκφώνηση. Το πατάς και διαγράφεις την ερώτηση και από κάτω όλες τις απαντήσεις. Μετά save app και όταν κάνεις ξανά edit app η ερώτηση δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!Να είστε πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή